Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Mürüvvet Sim (1919-1983) 
Tiyatro yaşamı 16 yaşında Raşit Rıza Topluluğu’nda başladı. Daha sonra ses, karaca ve Şen Ses topluluklarında oynadı. 1952’de sinema oyunculuğuna başladı. Birçok filmde rol aldı. Bir bankanın çocuk tiyatrosunda oyuncu ve yönetmen olarak ç Devamı
Doğum: 1919 - 1983 (64 yaşında vefat etmiş)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Bitirim Kardeşler (1973) ...... Anne
Bitirimler Sosyetede (1973) ...... Nuriye
Tophaneli Murat (1971) ...... 
Üç Arkadaş (1971) ...... Karagümrüklü Deli Mürvet
Kara Gözlüm (1970) ...... Madam Sülfik
 () ...... Madam Sülfik
Ateşli Çingene (1969) ...... Sevdanın Annesi
Acele Koca Aranıyor  (1975) ...... Seher
Yavrum (1970) ...... Aşçı
Küçük Hanımefendi  (1970) ...... Madame Sulfik
Beyoğlu Güzeli (1971) ...... Melahat
Hayat Sevince Güzel (1971) ...... Aşçı
Ali İle Veli  (1970) ...... 
İşte Deve İşte Hendek (1971) ...... Hippi
Kalbimin Efendisi (1970) ...... Sunanın Arkadaşı
Renkli Dünya (1980) ...... Hatice
Abbas Yolcu (1959) ...... 
Sev Kardeşim (1972) ...... Ustabaşı
Tarkan Altın Madalyon (1972) ...... Roza
Gol Kralı (1980) ...... Mademoiselle Angel
Kapıcılar Kralı (1976) ...... Mürüvvet İşsever Seslendirmesi
Yalancı Yarim (1973) ...... Ziynet
Kart Horoz (1965) ...... Makbule

Biyografi
Tiyatro yaşamı 16 yaşında Raşit Rıza Topluluğu’nda başladı. Daha sonra ses, karaca ve Şen Ses topluluklarında oynadı. 1952’de sinema oyunculuğuna başladı. Birçok filmde rol aldı. Bir bankanın çocuk tiyatrosunda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı.
 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.