Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Hülya Koçyiğit (1947-..) 
Filmleri Yunanistan, İran, Mısır, Lübnan, Cezayir gibi değişik ülkelerde gösterilmiştir. 1965-1974 arasında tüm filmleri Yunanistan´da sinemalarda oynatılmıştır. "Derman" 5 Kıtada oynatılan, "Kurbağalar" ise yabancı televizyon kurumlarına satılan ilk Devamı
Doğum: 1947 - .. (72 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Hayat Bayram Olsa (1973) ...... Ceylan Ateşoğlu
Üç Arkadaş (1971) ...... Gül Peri
Seven Ne Yapmaz  (1970) ...... Sevda
Küçük Hanımefendi  (1970) ...... Neriman
Bebek Gibi Maşallah (1971) ......  Leyla Erdem Yılmaz
Beyoğlu Güzeli (1971) ...... Alev Aker
Hayatım Senindir (1971) ...... Leyla Sonay/Nermin
Son Hıçkırık (1971) ...... Handan/Nalan
Kalbimin Efendisi (1970) ...... Alev
Senede Bir Gün (1971) ...... Nazlı
Gazap Rüzgarı (1982) ...... Avukat Selma
İşte Hayat (1975) ...... Ayşe
Sev Kardeşim (1972) ...... Alev Güler
Sezercik (1971) ...... Aynur

Biyografi
Filmleri Yunanistan, İran, Mısır, Lübnan, Cezayir gibi değişik ülkelerde gösterilmiştir. 1965-1974 arasında tüm filmleri Yunanistan´da sinemalarda oynatılmıştır. "Derman" 5 Kıtada oynatılan, "Kurbağalar" ise yabancı televizyon kurumlarına satılan ilk Türk filmidir.





Hülya Koçyiğit, 180 kadar filmde ve 4 TV dizisinde oynamıştır. Çalıştığı yönetmenlerden bazıları, Lütfü Akad, Atıf Yılmaz, Şerif Gören, Metin Erksan, Orhan Aksoy, Memduh Ün, Ertem Eğilmez, Osman Seden ve Halit Refiğ´dir.





1991 yılında Devlet Sanatçısı seçilmiştir. 1991-1992´de kurucusu olduğu SO-DER´e başkan seçilmiştir. Bu görevi 4 yıl sürdürmüştür; halen yönetim kurulunda görev yapmaktadır.


 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.