Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Hulusi Kentmen (1911-1993) 
Deniz Astsubayı olarak orduda görev aldı. Emekli olduktan sonra sinema oyunculuğuna başladı. İlk oynadığı film 1942 yılında "Sürtük" oldu. Tatlı-sert ve babacan tarzı ile çoğu filmlerinde baba, komiser, bahçıvan, hakim vb. roller üstlendi, birçoğunda Devamı
Doğum: 1911 - 1993 (82 yaşında vefat etmiş)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Şabancık (1981) ...... 
Bitirim Kardeşler (1973) ...... Baba
Bitirimler Sosyetede (1973) ...... Şeytan Mustafa
Hayat Bayram Olsa (1973) ...... Musa Ateşoğlu
Kaynanam Kudurdu (1973) ...... Sunanın Babası
Ateşli Çingene (1969) ...... Osman
Ateş Parçası  (1971) ...... Ulvi Arman
Yüreğimde Yare Var  (1974) ...... Rıza
Acele Koca Aranıyor  (1975) ...... Hakim
Küçük Hanımefendi  (1970) ...... 
Bebek Gibi Maşallah (1971) ...... Komiser
Senede Bir Gün (1971) ...... Yanbolulu Hilmi
Adile Teyze (1982) ...... Rıza
Gel Barışalım (1976) ...... Abbas Turşucuoğlu
Çapkın Hırsız (1975) ...... Hakkı
Küçük Cadı (1975) ......  Mülayim
Yüz Liraya Evlenilmez (1974) ...... Hacı Saffet
Lüküs Hayat (1950) ...... 
Sev Kardeşim (1972) ...... Cemal Çalışkan
Beş Milyoncuk Borç Verirmisin (1975) ...... Hakim
Meraklı Köfteci (1976) ...... Komiser Niyazi
Salak Milyoner (1974) ...... Komiser
Oh olsun (1973) ...... Fehmi
Yalancı Yarim (1973) ...... Derviş Başak
Ali Baba Kırk Haramiler  (1971) ...... Emir
Uyanık Kardeşler (1974) ...... Temel Ali Bey
Sezercik (1971) ...... Komiser
Her Gönülde Bir Aslan Yatar (1976) ...... Komiser
Delisin (1975) ...... Mümtaz
Kart Horoz (1965) ...... Ordinaryüs Profesör Hazım Kazım Lazım
Sivri Akıllılar (1977) ...... Recai Türkay
Ah Nerede Vah Nerede (1975) ...... 

Biyografi
Deniz Astsubayı olarak orduda görev aldı. Emekli olduktan sonra sinema oyunculuğuna başladı. İlk oynadığı film 1942 yılında "Sürtük" oldu. Tatlı-sert ve babacan tarzı ile çoğu filmlerinde baba, komiser, bahçıvan, hakim vb. roller üstlendi, birçoğunda kendi adıyla oynadı. Kentmen, 1942-1988 yılları arasında 500´e yakın filmde rol aldı. Türk sinemasında bir klasik olan oyuncu 82 yaşında 20 Aralık 1993´te Böbrek yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi
 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.