Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Gazanfer Özcan (1931-2009) 
İlkokulu Cihangir Firuzağa İlkokulu´nda, ortaokulu Beyoğlu Ortaokulunda, liseyi ise Vefa Lisesi´nde tamamladı. Lisedeyken oynadığı "Hisse-i Şayia" adlı oyundaki Bican Efendi rolüyle tiyatroyla tanıştı. Şehir Tiyatroları´nın Çocuk Bölümü´ne katıldı. 1 Devamı
Doğum: 1931 - 2009 (78 yaşında vefat etmiş)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Acele Koca Aranıyor  (1975) ...... T.Boralı Seslendirmesi
Berduş (1957) ...... 
Vur Patlasın Çal Oynasın (1970) ...... Kibar Ali
Zübük (1980) ...... Ali Şen Seslendirmesi
Güllüşah ile İbo (1977) ...... Bilge Zobu Seslendirmesi
Meraklı Köfteci (1976) ...... Reşit Çildam Seslendirmesi
Ali Baba Kırk Haramiler  (1971) ...... Cevat Kurtuluş Seslendirmesi
Hababam Sınıfı (1974) ...... Seslendirme
Gerzek Şaban (1980) ...... Seslendirme

Biyografi
İlkokulu Cihangir Firuzağa İlkokulu´nda, ortaokulu Beyoğlu Ortaokulunda, liseyi ise Vefa Lisesi´nde tamamladı. Lisedeyken oynadığı "Hisse-i Şayia" adlı oyundaki Bican Efendi rolüyle tiyatroyla tanıştı. Şehir Tiyatroları´nın Çocuk Bölümü´ne katıldı. 1955 yılında Komedi Tiyatrosu´nda oynanan Mahallenin Romanı oyunu tiyatro yaşamının dönüm noktası oldu. Bu oyunda rahatsızlanan Reşit Gürzap´ın yerine sahneye çıkıp başarılı olunca kadroya girdi. 1962 yılına kadar hem çocuk tiyatrosunda, hem yetişkin oyunlarında görev aldı. 1962 yılında Gönül Ülkü ile evlendi ve "Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu"nu kurdu. 1950´li 1960´lı yıllarda çok sayıda sinema filminde de rol alan Gazanfer Özcan, uzun bir süre sinemaya ara verdikten sonra 2000 yılında çevrilen Komiser Şekspir filmi ile sinema ya döndü. Pek çok dizide de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı dizideki Hüsnü Kuruntu rolü ile tanındı, pek çok yapımda ailenin babası rolünü üstlendi. Avrupa Yakası adlı dizideki Tahsin Bey rolü ile de "baba" rolünü sürdürdü. Avrupa Yakası dizisinde 2004 - 2009 yılları arasında üstüste 5 sezon başrol oynadı. Kronik akciğer rahatsızlığı ve damar tıkanıklığı nedeniyle 1.5 aydır tedavi görmekte olduğu bir özel hastanede, 17 Şubat 2009 günü hayatını kaybetmiştir.









Gazanfer Özcan, 1998 yılında Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı´nca verilen Devlet Sanatçısı unvanına sahipti.









17 Şubat 2009 tarihinde hayatını kaybetti. Haldun Taner sahnesinde geniş katılımlı bir tören düzenlendi ve Karacaahmet mezarlığına defnedildi.




 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.