Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Filiz Akın (1943-..) 
TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji bölümü mezunu olan Akın, 1962 yılında Artist mecmuasının düzenlediği yarışmayı kazanarak oyunculuğa başlayan[1] Akın, sinema kariyeri boyunca desteğini esirgemeyen ise Devamı
Doğum: 1943 - .. (76 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Babaların Babası (1975) ...... Nermin
Almanyalı Yarim (1974) ...... Maria/Meral
Utanç () ...... Bahar
Ankara Ekspresi (1970) ...... Hilda
Yaralı Kalp (1969) ...... Şermin İnan
Günahkar Kadın  (1966) ...... Filiz
Yuvasız Kuşlar  (1970) ...... Nermin
Sözde Kızlar (1967) ...... Mebrure
Tatlı Dillim (1972) ...... Emine
Memleketim (1974) ...... Leyla

Biyografi
TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji bölümü mezunu olan Akın, 1962 yılında Artist mecmuasının düzenlediği yarışmayı kazanarak oyunculuğa başlayan[1] Akın, sinema kariyeri boyunca desteğini esirgemeyen ise 1980´li yıllarda sinemayı bırakmış. [2], ve yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu, Bubi Rubinstein ve MİT müsteşarı Sönmez Köksal ile evlilikler yapmıştır.





2002 yılında yakalandığı çene kanseri hastalığını yenen Akın, kansere karşı destek amaçlı "sarı bilezik", "mavi bilezik" gibi kampanyalar başlattı ve yürüttü. Starkey İşitme Vakfı onursal başkanı olarak "Türkiye´de İşitmeyen Kalmasın" adlı bir kampanya başlatıp yürüttü ve sosyal güvencesi olmayan 2000 civarı çocuğu işitme cihazı sahibi yaptı.





2004 yılında Bircan Silan Usallı, Filiz Akın, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik´in yaşam öykülerinin yanı sıra kapsamlı röportajlar da içeren "Dört Yapraklı Yonca" adlı bir kitap yazdı. 2007 yılında Pınar Çekirge tarafından yazılan "Başrolde Filiz Akın" adlı kitap da Türk Sineması´nda ikonografik ve toplumbilimsel bir değer olarak Filiz Akın olgusunu ele alan bir çalışmadır. Filiz Akın´ın bilinen en sadık ve en bağımlı hayranı olarak da nitelendirilebilecek Pınar Çekirge, Filiz Akın ismi etrafında bir dönemi ustaca aktarmış. Halen Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. Ayrıca dergilerde Taner Ay, Agah Özgüç, Atilla Dorsay, Fatih Özgüven, Mehmet Atak gibi yazarların ayrıntılı Filiz Akın portreleri vardır.


 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.