Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Ergin Orbey (1936-..) 
Ergin Orbey, Türk Tiyatro yönetmeni, eğitimcisi ve oyuncu. 1936 İstanbul doğumludur. Devlet Tiyatroları ve Ankara Sanat Tiyatrosu´nda yönetmen, Ankara Devlet Konservatuarında eğitimci ve Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Sinema´da da yönetmen, senari Devamı
Doğum: 1936 - .. (83 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Meraklı Köfteci (1976) ...... Ruh Doktoru
Şaban Oğlu Şaban (1977) ...... Polis
Tosun Paşa (1976) ...... Tellioğlu Vehbi
Hababam Sınıfı Uyanıyor (1976) ...... Hüseyin Şevki Topuz
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı  (1975) ...... Hüseyin Şevki Topuz
Hababam Sınıfı Tatilde (1977) ...... Hüseyin Şevki Topuz
Hababam Sınıfı (1974) ...... Hüseyin Şevki Topuz

Biyografi
Ergin Orbey, Türk Tiyatro yönetmeni, eğitimcisi ve oyuncu. 1936 İstanbul doğumludur. Devlet Tiyatroları ve Ankara Sanat Tiyatrosu´nda yönetmen, Ankara Devlet Konservatuarında eğitimci ve Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Sinema´da da yönetmen, senarist ve oyuncu olarak başarılı örnekler verdi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü (1978), Kültür Bakanlığı Danışmanlığı yaptı (1979). Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümünde, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitimci ve sahne yönetmeni olarak çalıştı. Çok sayıda yerli ve yabancı oyun sahneye koydu.
 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.