Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Ediz Hun (1940-..) 
Avusturya Lisesi´ni bitirdikten sonra Norveç´te Oslo ve Trondheim Üniversitelerinde biyoloji ve çevre bilimleri fakültesinden mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında Çevre Bakanlığı Müşaviri ve İstanbul Çevre İl Müdürlüğü, 1999-2002 yılları arasında A Devamı
Doğum: 1940 - .. (79 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Ankara Ekspresi (1970) ...... Binbaşı Seyfi Bey
Yaralı Kalp (1969) ...... Selim İnan
Vahşi Gelin  (1965) ...... Metin
Seven Kadın Unutmaz  (1965) ...... Kemal
Altın Küpeler  (1966) ...... Turgut
Çamaşırcı Güzeli  (1966) ...... 
Kelepçeli Melek  (1967) ...... Savcı Nazım
Gençlik Rüzgarı  (1964) ...... Mehmet Ali Akman
Ateşli Çingene (1969) ...... Derbeder Ali
Mavi Eşarp  (1971) ...... Hakan
Çile (1972) ...... Kenan
Yuvasız Kuşlar  (1970) ...... Murat Tekin
Tatlı Meleğim (1970) ......  Murat
Hayatım Senindir (1971) ...... Murat
Kalbimin Efendisi (1970) ...... Ferit
Yüz Liraya Evlenilmez (1974) ...... Ediz
Sözde Kızlar (1967) ...... Fahri
Güllü Geliyor Güllü (1973) ...... Taka Nuri

Biyografi
Avusturya Lisesi´ni bitirdikten sonra Norveç´te Oslo ve Trondheim Üniversitelerinde biyoloji ve çevre bilimleri fakültesinden mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında Çevre Bakanlığı Müşaviri ve İstanbul Çevre İl Müdürlüğü, 1999-2002 yılları arasında ANAP milletvekilliği yapmıştır. 1985´ten bu yana Marmara Üniversitesi´nde öğretim görevlisidir.





Sinema hayatı, 1963 yılında Ses dergisinin açtığı yarışmayla başladı ve Genç Kızlar adlı filmle sinemaya girdi. 18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisi´nden İstanbul milletvekili seçildi. Türk sinemasının ve Yeşilçam´ın unutulmaz aktörlerindendir.


 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.