Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Kemal Sunal (1944-2000) 
Kemal Sunal, 1944 yılında İstanbul Kanatlarımın Altındada doğdu. Vefa Lisesinden mezun oldu. Sanat hayatı, "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosunda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosunda görev aldı. 197 Devamı
Doğum: 1944 - 2000 (56 yaşında vefat etmiş)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Tatlı Dillim (1972) ...... 
Propaganda (1999) ...... Mehdi
Boynu Bükük Küheylan (1990) ...... İbrahim Küheylan
Koltuk Belası (1990) ...... Zühtü Kaya
Talih Kuşu (1989) ...... Osman Abalı
Gülen Adam (1989) ...... Yusuf Şaplak
Zehir Hafiye (1989) ...... Cemal
Bıçkın (1988) ...... Ali
Öğretmen (1988) ...... Hüsnü Öğretmen
Düttürü Dünya (1988) ...... Dütdüt Mehmet
Japon İşi (1987) ...... Veysel
Yakışıklı (1987) ...... Selim
Davacı (1986) ...... Yunus
Deli Deli Küpeli (1986) ...... Deli Kaymakam
Tarzan Rıfkı (1986) ...... Tarzan Rıfkı
Yoksul (1986) ...... Yoksul
Gurbetçi Şaban (1985) ...... Şaban
Katma Değer Şaban (1985) ...... Şaban
Şaban Pabucu Yarım (1985) ...... Şaban
Keriz (1985) ...... Zülfü
Sosyete Şaban (1985) ...... Şaban Ağa/Dilaver Bey
Atla Gel Şaban (1984) ...... Niyazi
Orta Direk Şaban (1984) ...... Şaban
Postacı (1984) ...... Adem
Şabaniye (1984) ...... Şaban/Şabaniye
Çarıklı Milyoner (1983) ...... Bayram
En Büyük Şaban (1983) ...... Şaban
Tokatçı (1983) ...... Osman
Davaro (1981) ...... Memo/Davaro
Yedi Bela Hüsnü  (1982) ...... Hüsnü
Kanlı Nigar (1981) ...... Abdi-Narçın
Üç Kağıtçı (1981) ...... Rıfkı
Devlet Kuşu (1980) ...... Mustafa
Gol Kralı (1980) ...... Sait Sarıoğlu
Zübük (1980) ...... İbrahim Zübükzade/Zeybekzade Kara Yusuf Efe
Bekçiler Kralı (1979) ...... Bekçi Şaban Özgüneş
Dokunmayın Şabanıma (1979) ...... Şaban
Korkusuz Korkak (1978) ...... Bombacı Mülayim
Şark Bülbülü (1979) ...... Şaban Ballıses
Umudumuz Şaban (1979) ...... Ringo Şaban
Kibar Feyzo (19787) ...... Kibar Feyzo
İnek Şaban (1978) ...... İnek Şaban/Kaleci Bülent
Köşeyi Dönen Adam (1978) ...... Adem Zengin
İyi Aile Çocuğu (1978) ...... Kemal/Cemal
Yüz Numaralı Adam (1978) ...... Şaban Erkök
Güllüşah ile İbo (1977) ...... İbo
Çöpçüler Kralı (1977) ...... Abdi Şakrak
Meraklı Köfteci (1976) ...... Zühtü Karışan
Sakar Şakir (1977) ...... Sakar Şakir
Kapıcılar Kralı (1976) ...... Seyyit
Şaşkın Damat (1975) ...... Apti
Hanzo (1975) ...... Hanzo/Cabbar
Köyden İndim Şehire (1974) ...... Saffet
Hasret (1974) ...... Sahne Işıkçısı Yanık
Salak Milyoner (1974) ...... Saffet
Canım Kardeşim (1973) ...... Yolcu
Salako (1974) ...... Salako
Güllü Geliyor Güllü (1973) ...... Kiralık Katil
Oh olsun (1973) ...... Fazıl
Yalancı Yarim (1973) ...... Kemal
Mavi Boncuk (1974) ...... Kaymakam Cafer
Hababam Sınıfı Uyanıyor (1976) ...... İnek Şaban
Hababam Sınıfı Tatilde (1977) ...... İnek Şaban
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı  (1975) ...... İnek Şaban
Süt Kardeşler (1976) ...... Şaban/Sütoğlan
Şendul Şaban (1985) ...... Şaban
Uyanık Gazeteci (1988) ...... Ali
Sevimli Hırsız (1988) ...... Metin Mertoğlu
Sahte Kabadayı (1976) ...... Kemal
Kiracı (1987) ...... Kerim
Garip (1986) ...... Kemal
İnatçı (1988) ...... Bayram
Gerzek Şaban (1980) ...... Osman/Seyfi
Avanak Apdi (1978) ...... Abdi
Doktor Civanım (1982) ...... Kemal
Tosun Paşa (1976) ...... Şaban(Sahte Tosun Paşa)
Şaban Oğlu Şaban (1977) ...... Şaban
Hababam Sınıfı (1974) ...... İnek Şaban

Biyografi
Kemal Sunal, 1944 yılında İstanbul Kanatlarımın Altındada doğdu. Vefa Lisesinden mezun oldu. Sanat hayatı, "Zoraki Tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosunda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosunda görev aldı. 1973 yılında Ertem Eğilmezin yönettiği bir filmle sinemaya transfer oldu ve kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya başladı.

Türk sinemasında başta "İnek Şaban" tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kuran Kemal Sunal, 7den 70e herkesin sevgisini kazandı. 1944 yılında İstanbulda doğan Kemal Sunal, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. Sanat yaşamına amatör olarak "Zoraki Tabib" oyunu ile atılan Sunal, bir süre Ulvi Uraz ve Devekuşu Kabare Tiyatrosunda çalıştı. Daha sonra sinemaya geçerek, önceleri bazı filmlerde önemsiz roller canlandıran Kemal Sunal, 1973den sonra kalabalık kadrolu komedi filmleri ile üne kavuştu.

Türk sinemasının en büyük komedyenlerinden biri olan Sunal, peşpeşe çevirdiği filmlerle ticari açıdan büyük başarı kazandı. 1977de Antalya Film Festivalinde "En başarılı erkek oyuncu" ödülünü alan Sunal, oyunculuğu ve özellikle değişik tiplemesiyle Türk sinemasında komedi oyunculuğuna yeni bir soluk getirdi.

1974 yılında evlendi. Ali ve Ezo adlarında, biri kız diğeri erkek iki çocuğu oldu. 1990lı yıllardan itibaren filmleri kesintisiz olarak televizyonlarda yayınlanmaya başladı; ama kendisi bu gösterimlerden hiç para kazanmadı.

12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümününü 1995 yılında bitirdi ve yüksek lisans yapmaya başladı. Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı. 3 Temmuz 2000 tarihinde öldü.
 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.