Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Ayşen Gruda (1946-..) 
Türk Sineması ve Tiyatrosunun "Domates Güzeli" lakaplı oyuncusu.

Ayşen Gruda, 30 Kasım 1945te istanbulda doğdu. Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköydeki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Kardeşi Devamı
Doğum: 1946 - .. (73 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Gırgıriye (1981) ...... Sevim
Gırgıriyede Büyük Seçim (1984) ...... Sevim
Aşık Oldum (1985) ...... İnci
Namuslu (1984) ...... Naciye
Huysuz (1986) ...... Nazlı
Yaygara 87 (1986) ...... 
Kiralık Ev (1986) ...... Ayşe
Seyyar Kamil (1987) ...... Gülbahar
Süt Kardeşler (1976) ...... Emine
Gülen Gözler (1977) ...... Fikret
Aile Pansiyonu (1987) ...... 
Kızlar Sınıfı (1984) ...... Ayten Hoca
Şekerpare (1983) ...... Peyker
Ağa Bacı (1986) ...... Leyla
Adile Teyze (1982) ...... Ayşe
Görgüsüzler (1982) ...... Ayşegül
Gırgıriyede Şenlik Var  (1981) ...... Sevim
Renkli Dünya (1980) ...... Ayşe Güngören
Doktor (1979) ...... Hemşire Sabahat
Aile Şerefi (1976) ...... Ayşe
Bitirimler Sınıfı (1975) ...... Cevriye
Davaro (1981) ...... Ayşo
Şark Bülbülü (1979) ...... Fethi nin Kız Kardeşi
Çöpçüler Kralı (1977) ...... Hacer
Güllüşah ile İbo (1977) ...... Nazlı
Hanzo (1975) ...... Feride
Şaban Oğlu Şaban (1977) ...... Safinaz
Şendul Şaban (1985) ...... Ayşen
Tosun Paşa (1976) ...... Zekiye
Hababam Sınıfı Tatilde (1977) ...... Ayşe
Hababam Sınıfı Güle Güle (1981) ...... Melahat
Hababam Sınıfı (1974) ...... Yarışma Sunucusu
Delisin (1975) ...... Şaziment
Garip (1986) ...... Hacer
Çiçek Abbas (1982) ...... Şükriye
Avanak Apdi (1978) ...... Nevin Şenses
Doktor Civanım (1982) ...... Şadiye
Dolap Beygiri (1982) ...... Hacer
Bizim Aile (1975) ...... Feride
Neşeli Günler (1978) ...... Nilgün

Biyografi
Türk Sineması ve Tiyatrosunun "Domates Güzeli" lakaplı oyuncusu.

Ayşen Gruda, 30 Kasım 1945te istanbulda doğdu. Komedi yeteneği, çocuk yaşta Yeşilköydeki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından keşfedildi. Kardeşi Ayben Erman ve Ayten Erman da kendisi gibi oyuncu olacaktı. Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı "Domates Güzeli Nahide Şerbet" karakterinden sonra lakabı "Domates Güzeli" olarak kaldı.
Ayşen Gruda, "Mum Söndü", "Deve Kuşu Kabare", "Hababam Sınıfı Müzikali", "Yedi Kocalı Hürmüz" gibi kabare ve müzikallerde yer aldı. Tiyatronun yanıda birçok televizyon programında skeçlerde ve dizilerde oyunculuk yaptı. Sinemada "Tosun Paşa", "Süt Kardeşler", "Şabanoğlu Şaban", "Hababan Sınıfı", "Neşeli Günler" gibi birçok klasikleşmiş Türk sineması örneklerinde oynadı.

1975 yılından beri 40dan fazla filmde rol alan sanatçının en son rol aldığı sinema yapımı "Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu" adlı yapım oldu.

Ödüllerinden Bazıları
2006: 11.Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.