Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Cüneyt Arkın (1937-..) 
Eskişehir´in Alpu ilçesine bağlı Karaçay köyünde doğdu. Babası Kurtuluş Savaşı´na katılmış Hacı Yakup´tur. Aslen Kırım Tatar Nogaylarındandır. Lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesi´nde yapmıştır. Türk sinemasının en ünlü oyuncularından biri olan C Devamı
Doğum: 1937 - .. (81 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Babaların Babası (1975) ...... Murat Yılmaz
Sürtük (1965) ...... Piyanist Cüneyt
Gözleri Ömre Bedel (1964) ...... Suat Arseren
Artık Sevmeyeceğim  (1968) ...... Kemal
Hayatım Sana Feda  (1970) ...... Harun/Kemal
Arım, Balım, Peteğim  (1970) ...... Harun
Ayrı Dünyalar (1974) ...... Fırtına Kemal
Battal Gazi'nin İntikamı (1972) ...... Battal Gazi
Battal Gazi'nin Oğlu  (1974) ...... Battal Gazi
Battal Gazi Geliyor (1973) ...... Seyyit Battal
Battal Gazi Destanı (1971) ...... Hüseyin Gazi
Deli Yusuf (1975) ...... Ali
Ala Geyik (1969) ...... Halil

Biyografi
Eskişehir´in Alpu ilçesine bağlı Karaçay köyünde doğdu. Babası Kurtuluş Savaşı´na katılmış Hacı Yakup´tur. Aslen Kırım Tatar Nogaylarındandır. Lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesi´nde yapmıştır. Türk sinemasının en ünlü oyuncularından biri olan Cüneyt Arkın, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1961 yılında mezun olmuştur,askerliğini yaptığı yerde Göksel Arsoy´un başrol oynadığı bir film çekilirken yönetmenin dikkatini çekmiştir. Bir süre iş arayan Fahrettin Cüreklibatır yönetmenin teklifi aklına gelip oyuncu olmaya karar vermiştir.





Sinema oyunculuğu yaşamına 1963´te başlamış, ve iki yıl içinde en az otuz film çevirmiştir. Yaklaşık 300 filmde oynayan Cüneyt Arkın, son yıllarda Türk televizyonunda değişik dallarda gorünmeye başlamıştır. At binmede ve karatede uzman sporcu unvanına sahiptir.





Betül Cüreklibatır,[ile evlidir. Kaan ve Murat adlarında iki çocuğu vardır.





ÖDÜLLERİ


1963 yılında Artist mecmuasının artist yarışmasında 1.´lik ödülü.





1969 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, İnsanlar Yaşadıkça





1972 4. Adana Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülü, Yaralı Kurt filmine





1976 Antalya Film Festivali En iyi Erkek Oyuncu ödülü, Mağlup Edilemeyenler filmi ile





1999 36. Antalya Film Festivali Yaşam boyu Onur Ödülü





Bir dönem alkolizm tedavisi görmüş olan Arkın, alkol, uyuşturucu ve gençliğimiz konulu sayısız konferans vermiş, bunlarla ilgili teşekkür beratları ve onur ödülleri almıştır.
 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.