Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Adile Naşit (1930-1987) 
17 Haziran 1930’da Istanbul’da doğan Adile Naşit´in asıl adı Adile Keskiner’dir. Tiyatro oyuncusu Amelya Hanım ile ünlü komedyen Naşit’in kızıdır. Babasının ölümü üzerine öğrenimini yarım biraktı. 1944 yılında Istanbul Ş Devamı
Doğum: 1930 - 1987 (57 yaşında vefat etmiş)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Şabancık (1981) ...... Adile
Milyarder (1986) ...... Boncuk Sultan
İşte Hayat (1975) ...... Makbule
Lüküs Hayat (1950) ...... 
Kahpe Kurşun (1957) ...... 
Abbas Yolcu (1959) ...... 
Vur Patlasın Çal Oynasın (1970) ...... 
Sev Kardeşim (1972) ...... Mesude
Oh olsun (1973) ...... Feritin Annesi
Canım Kardeşim (1973) ...... 
Salak Milyoner (1974) ...... Mesude
Mavi Boncuk (1974) ...... 
Hasret (1974) ...... 
Aç Gözünü Mehmet (1974) ...... 
Yüz Liraya Evlenilmez (1974) ...... 
Şaşkın Damat (1975) ...... Öğretmen
Küçük Cadı (1975) ...... 
Hanzo (1975) ...... Şükriye
Çapkın Hırsız (1975) ...... 
Bitirimler Sınıfı (1975) ...... Zehra Ana
Ah Nerede Vah Nerede (1975) ...... Huriye
Delisin (1975) ...... Didar
Hababam Sınıfı (1974) ...... Hafize Ana
Bizim Aile (1975) ...... Melek
Tosun Paşa (1976) ...... Tellioğlu Adile
Süt Kardeşler (1976) ...... Melek
Gel Barışalım (1976) ...... Adile Turşucuoğlu
Aile Şerefi (1976) ...... Emine
Aile Şerefi (1976) ...... Emine
Sakar Şakir (1977) ...... 
Şaban Oğlu Şaban (1977) ...... Hala
Hababam Sınıfı Uyanıyor (1976) ...... Hafize Ana
Erkek Güzeli Sefil Bilo (1979) ...... Sultan
Gülen Gözler (1977) ...... Nezaket
Ah Dede Vah Dede (1976) ...... 
Sultan (1978) ...... Hatice
Neşeli Günler (1978) ...... Saadet
Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1978) ...... Hafize Ana
Hababam Sınıfı Tatilde (1977) ...... Hafize Ana
Kibar Feyzo (19787) ...... Feyzonun Annnesi
Vay Başımıza Gelenler (1979) ...... Fazilet Abla
Köşe Kapmaca (1979) ...... 
Doktor (1979) ...... 
Yedi Kocalı Hürmüz  (1971) ...... 
Renkli Dünya (1980) ...... 
Huzurum Kalmadı (1980) ...... 
Şaka Yapma (1981) ...... Adile
Gırgıriyede Şenlik Var  (1981) ...... Zekiye
Gırgıriye (1981) ...... Zekiye
Davaro (1981) ...... 
Bizim Sokak (1981) ...... 
Hababam Sınıfı Güle Güle (1981) ...... Hafize Ana
Görgüsüzler (1982) ...... Halime
Şaşkın Ördek (1983) ...... 
Adile Teyze (1982) ...... Adile Teyze
Şabaniye (1984) ...... Hatice
Gırgıriyede Büyük Seçim (1984) ...... Zekiye
Şaban Pabucu Yarım (1985) ...... 
Namuslu (1984) ...... Kaynana
Yaygara 87 (1986) ...... 
Ağa Bacı (1986) ...... Ağa Bacı
Kiralık Ev (1986) ...... Hayriye
Gülmece Güldürmece (1986) ...... 
Aile Pansiyonu (1987) ...... Saliha
Ne Olacak Şimdi (1979) ...... 

Biyografi
17 Haziran 1930’da Istanbul’da doğan Adile Naşit´in asıl adı Adile Keskiner’dir. Tiyatro oyuncusu Amelya Hanım ile ünlü komedyen Naşit’in kızıdır. Babasının ölümü üzerine öğrenimini yarım biraktı. 1944 yılında Istanbul Şehir Tiyatrosu Çocuk Tiyatrosu’na girdi. "Herşeyden Biraz" oyunuyla sahneye çıktı. Aynı yıl Halide Pişkin’in grubuyla İstanbul’da turneye çıktı. Daha sonra Muammer Karaca’nin tiyatrosuna girdi. 1948’de komedi oyuncuları Aziz Basmacı ve Vahi Öz’le birlikte kurduklari toplulukta 1951 yılına kadar çalıştı. Yine 1948 yılında "Lüküs Hayat" filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. 1950’de, kendisi gibi tiyatorcu olan Ziya Keskiner ile evlendi. 1954’te yeniden Muammer Karaca tiyatrosuna döndü ve 1960’a dek burada sahne aldı. 1961’de, eşi Ziya Keskiner ve abisi Selim Naşit Özcan ile birlikte, Naşit Tiyatrosu’nu kurdular. Bu topluluğun dağılmasından sonra 1963’te girdiği Gazanfer Özcan-Gönül Ülkü tiyatrosunda, 1975’e kadar aralıksız olarak sahnelerde boy gösterdi. Adile Naşit, sinemaya ikinci ve asıl girişini 1970’lerde yaptı. 1976’da "İşte Hayat" adlı filmdeki rolüyle, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Bu, Türk sinemasında, ‘star’ olmayan bir başoyuncunun kazandığı ilk ödüldü. Rıfat Ilgaz’ın eserlerinden sinemaya aktarılan Hababam Sinıfı filmlerinin birçoğunda, müstahdem kadın rolüyle yeraldı ve buradaki oyunculuğuyla da büyük beğeni kazandı. 1978’de Uluslararası Sanat Gösterileri’nin tiyatro ve müzikallerinde rol almaya başladı. 1981 yılında TRT televizyonunda Uykudan Önce isimli bir çocuk programı yapmaya başladı. Bu programda anlattığı masallar ve öykülerle, çocukların gönlünde taht kurdu. Gerek sinema filmlerinde, gerekse oyunlarda, basit, saf, iyi yürekli kadın tiplemesini başarıyla oynadı ve kendine has bir üslûpla yenileyerek karakteristik hale getirdi. Adile Naşit, 11 Aralık 1987’de Istanbul’da öldü.
 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.