Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Şener Şen (1941-..) 
26 Aralık 1941 yılında ünlü oyuncu Ali Şen’in oğlu olarak dünyaya gelir. Sanat hayatına İstanbul belediyesi şehir tiyatrolarında sahneye çıkarak başlar. Babası gibi sinema sanatçısı olmak istemeyen Şener Şen, kendisini tiyatro oyunculuğuna adar Devamı
Doğum: 1941 - .. (77 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Çıplak Vatandaş (1985) ...... İbrahim
Katerina 72 (1972) ...... 
Katerina 72 (1972) ...... Şener Şen
Çıplak Vatandaş (1985) ...... İbrahim
Değirmen (1986) ...... Kaymakam Hilmi
Milyarder (1986) ...... Mesudiyeli Mesut
Muhsin Bey (1987) ...... Muhsin Bey
Selamsız Bandosu (1987) ...... Latif Şahin
Zengin Mutfağı (1988) ...... Lütfü Usta
Milyarder (1986) ...... Mesudiyeli Mesut
Yasemin (1988) ...... Yunus
Ne Olacak Şimdi (1979) ...... 
Bak Yeşil Yeşil  (1975) ...... Ahmet Hasanoğlu
Aşk Filmerinin Unutulmaz Yönetmeni (1990) ...... Haşmet Asilkan
Gölge Oyunu (1992) ...... Abidin
Amerikalı (1993) ...... Şeref
Eşkiya (1996) ...... Baran
Gönül Yarası (2004) ...... Nazım
Kabadayı (2007) ...... Ali Osman
Av Mevsimi (2010) ...... Ferman
Bitirimler Sosyetede (1973) ...... Garson/Sami Hazinses ve Kayhan Yıldızoğlu Seslendirmesi
Aşık Oldum (1985) ...... Şakir
Namuslu (1984) ...... Ali Rıza
Hababam Sınıfı (1974) ...... Badi Ekrem
Arabesk (1988) ...... Şener
Şalvar Davası (1983) ...... Ömer Ağa
Şekerpare (1983) ...... Ziver
Banker Bilo (1980) ...... Mahmut
Adile Teyze (1982) ...... Ahmet
Aptal Şampiyon (1975) ...... Tong
Arap Abdo (1973) ...... 
Gırgıriyede Şenlik Var  (1981) ...... Duman Haydar
Erkek Güzeli Sefil Bilo (1979) ...... Mahmut Aga
Sultan (1978) ...... Bakkal Bahtiyar
Ayrı Dünyalar (1974) ...... Kumarbaz
Bir Demet Menekşe (1973) ...... 
Aşk Mahkumu  (1973) ...... Doktor
Şehzade Sinbad Kaf Dağında (1971) ...... 
Altın Prens Devler Ülkesinde (1971) ...... Tintin
Sözde Kızlar (1967) ...... Serseri
Davaro (1981) ...... Süleyman Hıyarto
Dokunmayın Şabanıma (1979) ...... Halit Akçatepe Seslendirmesi
Kibar Feyzo (19787) ...... Maho Ağa
Çöpçüler Kralı (1977) ...... Zabıta Amiri Şakir
Deli Yusuf (1975) ...... Hamit Haskabal Seslendirmesi
Tosun Paşa (1976) ...... Lütfü
Hababam Sınıfı Uyanıyor (1976) ...... Badi Ekrem
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı  (1975) ...... Badi Ekrem
Hababam Sınıfı Tatilde (1977) ...... Badi Ekrem
Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1978) ...... Badi Ekrem
Dolap Beygiri (1982) ...... Yakup
Süt Kardeşler (1976) ...... Kumandan Hüsamettin
Çiçek Abbas (1982) ...... Şakir
Züğürt Ağa (1985) ...... Ağa
Şaban Oğlu Şaban (1977) ...... Kumandan Hüsamettin
Bizim Aile (1975) ...... Şener
Gülen Gözler (1977) ...... Vecihi
Neşeli Günler (1978) ...... Ziya

Biyografi
26 Aralık 1941 yılında ünlü oyuncu Ali Şen’in oğlu olarak dünyaya gelir. Sanat hayatına İstanbul belediyesi şehir tiyatrolarında sahneye çıkarak başlar. Babası gibi sinema sanatçısı olmak istemeyen Şener Şen, kendisini tiyatro oyunculuğuna adar. Ancak Tiyatro maaşı yetmediği için sinemaya bulaşmak zorunda kalır. Dublajdan tanıdığı yönetmenlere, “figüran olarak beni de çağırın. Ama bir şartım var, yevmiyemi o gün alayım” der.



Sinemaya ilk adım attığı yıllarda figüranlık dahil her işi yapar. Beş yıl boyunca o kadar küçük rollerde oynar ki, bazen filmlerde sadece dans etmek veya başrol oyuncusundan dayak yemek zorunda kalır. 1975 yılında sinema kariyerinde bir dönüm noktası yaşar ve Ertem Eğilmezin unutulmaz filmi Hababam sınıfında ‘Badi Ekrem’ tiplemesi ile büyük sükse yapar. Aynı filmde İnek Şaban tiplemesi ile ün yapan Kemal Sunal ile müthiş bir ikili oluşturur ve o yıllarda büyük gişe hasılatı yapan Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı ve Davaro gibi filmlerde oynar.





Şener Şen,Kabadayı Filmindeyken.Şener Şen yardımcı rolleri oynaya oynaya 1984 senesine kadar gelir. O zamanlar Anadolu piyasasına hâkim olan işletmecilerin, “Şener Şen çok tutuyor, bir filmde başrol oynatalım” isteği, Arzu Filme, Ertem Eğilmeze kadar gelir. Fakat bu istekte tehlikeli bir yan vardır. Şener Şen o güne kadar Kemal Sunal ve İlyas Salmanla yaptığı kırsal kesimdeki uyanık, üçkâğıtçı, sahtekâr, dolandırıcı köylü tiplemelerinde oynamıştır. Ancak Şener Şen bu defa halkın istediğini yapmaz. “Onların istediği filmi yapmam, başrol oynayacaksam kendi istediğim filmi yaparım” diyerek isyan bayrağını çeker ve Başar Sabuncunun “Namuslu” filminde ilk başrolüne çıkar. Filmde Mehmet Ali Rıza Bey işine son derece bağlı namuslu bir vatandaştır. Bu nedenle çevresindekilerce hor görülür. Zimmetine para geçirdiği söylentileri ortalığa yayılınca itibar görür ve el üstünde tutulmaya başlar. Ertem Eğilmez bu film için ona “Eğer bu film tutmazsa senin hayatın başlarken biter. Bir daha bir fırsat yakalayamazsın. Ama öbürünü seçersen yılda beş, altı film yaparsın, para da kazanırsın” der. Oysa “Namuslu” o yılın en iyi iş yapan filmleri arasına girer ve Şener Şenin sinema kariyerindeki ikinci perde başlar. Yeni Şener Şen artık iyi bir insandır. İnsanları kandırmayan saf temiz yürekli birisidir. Nesli Çölgeçen’in “Züğürt Ağa”sında saf bir köy ağasını, “Milyarder”de milli piyangodan büyük ikramiye kazanan istasyon şefini, “Muhsin bey”de artist olmak isteyen bir gence yardım eden besteciyi başarı ile oynar. Bu yıllarda moda olan müzikallerde de gözükür. Türk sinema seyircisinin sinema önlerinde uzun kuyruklar oluşturduğu taşlamalarla dolu “Amerikalı” ve “Arabesk” filmlerini çevirir . 1996’de ise Türk sinemasında bir devrim yaratan “Eşkıya” filminde Uğur Yücel ile birlikte oynar. Yavuz Turgulun senaryosunu yazdığı ve yönettiği bu film Türk sinema sektöründe bir rekor kırmış ve 2.5 milyon seyirciyi sinemalara çekmiştir.

 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.