Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Danyal Topatan (1916-1975) 
Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.



Gerçek ismi Danyel olan aktör ortaokul 1. sınıfta eğitimini yarım bırakarak seçimini Yeşilçam´dan yana yapmış ve sinemaya 1953 yılında çekilen Drakula İstanbul´da filmi ile giriş yapmıştı. Yüzle Devamı
Doğum: 1916 - 1975 (59 yaşında vefat etmiş)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Kambur (1973) ...... Selim
Yemende Bir Avuç Türk (1970) ...... Şeyh
Kader Kapıyı Çaldı (1964) ...... Çiftlik Çalışanı
Cemo (1972) ...... Haydaro
Senede Bir Gün (1971) ...... Ali
Aç Gözünü Mehmet (1974) ...... 
Delisin (1975) ...... Berber Hasan

Biyografi
Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu.



Gerçek ismi Danyel olan aktör ortaokul 1. sınıfta eğitimini yarım bırakarak seçimini Yeşilçam´dan yana yapmış ve sinemaya 1953 yılında çekilen Drakula İstanbul´da filmi ile giriş yapmıştı. Yüzlerce filmde karakter oyuncusu olarak rol aldı. Karaoğlan filmlerinde canlandırdığı Camoka karakteri ile kitleler tarafından tanındı. Topatan, 26 Eylül 1975 tarihinde uyuşturucudan ölmüştür.



 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.