Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Feridun Çölgeçen (1991-1978) 
Cumhuriyetin ilk milletvekillerinden Sami Bey’in oğlu. Ankara Gazi Lisesi mezunu, Konservatuvar terk. 1935-37 arasında Almanya, Belçika ve Fransa’da tiyatro kurslarına gitti. Merkez Bankası’nda, DDY’de çalıştı; Fransızca öğret Devamı
Doğum: 1991 - 1978 (-13 yaşında vefat etmiş)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Askerin Dönüşü (1974) ...... İhsan
Bitirim Kardeşler (1973) ...... Mahmut Halduni
Paprika Gaddarın Aşkı (1972) ...... 
Asi Gençler (1972) ...... 
Yemende Bir Avuç Türk (1970) ...... 

Biyografi
Cumhuriyetin ilk milletvekillerinden Sami Bey’in oğlu. Ankara Gazi Lisesi mezunu, Konservatuvar terk. 1935-37 arasında Almanya, Belçika ve Fransa’da tiyatro kurslarına gitti. Merkez Bankası’nda, DDY’de çalıştı; Fransızca öğretmenliği, Konya Halkevi yönetmenliği yaptı. 1933’de Cici Berber (Muhsin Ertuğrul)’de yan dolle ilk kez kamera karşısına geçti. 1935’de Raşit Rıza topluluğunda Hedefsiz Buseler’le tiyatroda profesyonel oldu. Nejat Uygur T.’da oynadı. ABD’de 2 kez evlenip boyandı. 1957’de Avrupa’ya, oradan da ABD’ye gitti. 19.01.1978’de öldü. 20’si yabancı, 400’ün üzerinde film çevirdi.
 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.