Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Ekrem Bora (1932-..) 
Sinema ve dizi oyuncusu.



İlkokuldan sonra, Sultanahmet Devlet Basımevi Kursu´nu bitirerek mürettip ve mücellit diploması alan sanatçı, 1953 yılında Yıldız Dergisi´nin açtığı sinema artist yarışmasına katılıp birinci olmasına karşın, Devamı
Doğum: 1932 - .. (87 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Sürtük (1965) ...... Ekrem
Gözleri Ömre Bedel (1964) ...... Turgut
Her Zaman Kalbimdesin  (1967) ...... 
Aşk Eski Bir Yalan  (1968) ...... Kemal
Kadın İntikamı  (1968) ...... Selim
Kader Kapıyı Çaldı (1964) ...... Murat
Bir Kadın Kayboldu  (1971) ...... Necmi
Çılgınlar (1974) ...... Orhan
Soğuktu Ve Yağmur Çiseliyordu (1990) ...... Udi Cemal Bey
Dikkat Kan Aranıyor  (1970) ...... Komiser
Sezercik (1971) ...... Konuk Oyuncu

Biyografi
Sinema ve dizi oyuncusu.



İlkokuldan sonra, Sultanahmet Devlet Basımevi Kursu´nu bitirerek mürettip ve mücellit diploması alan sanatçı, 1953 yılında Yıldız Dergisi´nin açtığı sinema artist yarışmasına katılıp birinci olmasına karşın, film çeviremeden askere gitti. Askerlik dönüşü ilk filmi olan "Alın Yazısı"nı çevirdi (1955). İki yıl aradan sonra tekrar sinema filmlerinde rol almaya devam eden sanatçı, ilerleyen yaşına rağmen dizi filmlerde oynamayı sürdürdü.

 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.