Oyuncular Yönetmenler Filmler Replikler Belgeseller Videolar Türk Sineması
  Türk Sineması Oyuncuları  | A - B - C - Ç - D - E - F - G - H - I - İ - J - K - L - M - N - O - Ö - P - R - S - Ş - T - U - Ü - V - Y - Z
Kartal Tibet (1938-..) 
Kartal Tibet, 1938 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı’nda tiyatro eğitimi aldı. 1961’de Ankara Meydan Sahnesi’nin kurucularından biri oldu ve daha sonra bir süre burada tiyatro oyunculuğu yaptı. Devlet Tiyatr Devamı
Doğum: 1938 - .. (80 yaşında)
..fotoğraf

Fotoğraflar

Filmlerinden..

Filmografi
Bitirim Kardeşler (1973) ...... Veli
Bitirimler Sosyetede (1973) ...... Veli
Kırık Hayat (1972) ...... Orhan
Yaygara 87 (1986) ...... 
Siyah Gül  (1966) ...... Murat
Ateş Parçası  (1971) ...... Tarık Arman
Gelin Çiçeği  (1971) ...... Kemal
Vukuat Var  (1972) ...... Muzaffer
Seven Ne Yapmaz  (1970) ...... Fikret
Küçük Hanımefendi  (1970) ...... Ömer
Son Hıçkırık (1971) ...... Ferit/İlhami
Senede Bir Gün (1971) ...... Emin
Bir Demet Menekşe (1973) ...... Kenan Manizade
Aşk Mahkumu  (1973) ...... Orhan
Karaoğlan Geliyor (1972) ...... Karaoğlan
Tarkan Altın Madalyon (1972) ...... Tarkan
Öğretmen (1988) ...... Öğrenci Velisi

Biyografi
Kartal Tibet, 1938 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı’nda tiyatro eğitimi aldı. 1961’de Ankara Meydan Sahnesi’nin kurucularından biri oldu ve daha sonra bir süre burada tiyatro oyunculuğu yaptı. Devlet Tiyatrosu’nda da sahneye çıktı. Sinemaya 1965 yılında Karaoğlan filmiyle geçti. İlk yönetmenlik deneyimini yaşadığı film ise 1976 tarihli Tosun Paşa oldu.


Tibet, Türk Sineması’na çok yönlülüğüye birçok şey kattı. Hem yönetmenlik, hem oyunculuk yaptı, 1984 tarihli “Şabaniye”nin yapımcılığını üstlendi. Ayrıca Gol Kralı (1980), Çarıklı Milyoner (1983), Şabaniye (1984), Sosyete Şaban (1985), Şendul Şaban (1985), Deli Deli Küpeli (1986), Arkadaşım ve Ben (1987) ve Duygu Çemberi (1990) adlı filmlerin senaryolarını yazdı. 1965 – 1984 yılları arasında 123 filmde oynadı ve 1976 – 2006 yılları arasında da 65 film yönetti.





Yeşilçam’a 200’e yakın filmle katkıda bulunan Tibet, el attığı tüm yapımlarda başarıya ulaşmıştır. Yönetmenliğe hala devam eden Tibet, son olarak 2006’da “Dünya’yı Kurtaran Adamın Oğlu” ve “Amerikalılar Karadeniz’de/2” adlı filmleri yönetmiştir


 Girilen Son Haber  
 Biyografi-Kişisel Detaylar
 Filmografi
 Foto Galeri
 Film Listesi
 TV Dizileri
 Haberler
 Web Siteleri
 Mesaj Bırak / Mektup Yaz
Ana Sayfa Unutulmaz Filmler Yönetmenler Oyuncular Replikler Videolar
Türk Sineması Yıla Göre Filmler   Kadın Oyuncular    
Film Posterleri Ad Sırasına Filmler   Erkek Oyuncular    
Haberler Yeni Eklenen Filmler   Saygıyla Anıyoruz...    
Bunları Biliyormusunuz?          
ReplikTv.com internet sitesi, Türk Sineması'na emeği geçmiş yüzlerce usta oyuncunun, rol aldıkları filmlerin ve binlerce repliğin hatırlatılmasını ve tanıtılmasını hedeflemiştir.
Kaynak gösterilerek yayınlanan yada yönlendirilen diğer sitelerdeki yanlış bilgilerden sorumlu değildir.Bilgi için info@repliktv.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.